This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more about how to manage cookies, or dismiss this message and continue to use cookies.

blico

About

Username
blico
Joined
Visits
0
Last Active
Roles
Member
Badges
0

Comments

  • Welcome to the club! Many of us have suffered the "brick" after an update. I'm currently on my 3rd replacement. Now out of warranty, I'll use my 1470/1475 (magellan CS not sure which one it is) with all it's shortcomings until it eventually cr@ps ou…
  • It is amazing to me that Magellan hasn't been able to or perhaps care to fix this problem. Although it is not a show stopper for this unit it is an irritation. I bought a 1470 in May of 2009. It was spot on accurate with what I think was 1.10 or…
    in firmware 2.22 Comment by blico July 2010
  • Yeah I sent it to Megellan. Sucks that I had to pay to mail it. The damn thing is brand new and never been used. They will send me a refurbished unit. What a rip off. :x They would have emailed you a FedEx return shipping label. But, you need t…
  • Bob, I'm pretty sure that I read somewhere that you can't go back. I'd gladly give up my "qwerty" keyboard and my 2nd page of "one touch" if it meant I didn't need to take a printout of mapquest as backup.
  • LOL! - Not at you folks, but at Magellan. How could they have FW that was dead on accurate in the 1470 a year ago, make a change or 2 and make it less accurate? Then try to fix it and make it even more less accurate. No doubt the govt. is somehow …
  • That will happen if you get "far enough" from the mapped road, but otherwise if the calculated position is reasonably close to the road it will just snap to the road. Here is a scenario where the accuracy error in these units is severe. There is a r…
  • When I test drove in San Francisco, I was not finding this issue, but maybe there is other factors that causes these delays. PND4ME - is this with the new FW you are testing? Next time that you are out and about - would you put your unit into "cu…
  • When I test drove in San Francisco, I was not finding this issue, but maybe there is other factors that causes these delays. PND4ME - is this with the new FW you are testing? Next time that you are out and about - would you put your unit into "cu…
  • Have had it in my 1470/5 for awhile now. Occaisonal "resetting" messages, but other than that - no problems. BTW - doesn't fix the accuracy problem.
  • I've got a 1470 and in the system menu there are a few selections for "turn off" time and one of the choices is "never". Maybe there is the same choice in the 1700. Good luck!
  • A little update. Still not accurate and waiting for Magellan to come up with fix. However, If you go to the "current location" save a location and give it a name, it is spot on accurate everytime you go to one of those saved "previous destinations"…
  • I am also amazed at Magellans lack of customer care when the y send out replacement units. Same problem happened to me with a "returned unit". Unfortunately you risk the circling bricker if you update to solve the problem. If you update to 2.05r3…
  • Tim and PND4ME - thanks for your insight and opinions on this, I will wait now and see what Magellan might come up with.
  • See the discussion in this thread. An individual address being off by only 100 feet is very, very good. Tim --- Thanks for posting that. I understand now how inaccurate alot of them can be. However, if the map hasn't changed (supposedly), then woul…
  • Tim - I agree with you on the lag aspect you are posting about. However, for some reason the inputted address is actually off(in my case) by about 100'. When I input my home address - the map actually shows that my address is down the road another…
  • By now, by reading the latest threads - and according to Magellan - there is a problem with accuracy in the 147X units. Swapping them will do no good. Engineering is working on a fix. It is unfortunate that the frontline TS folks have not been not…
  • Oh no, I don't expect that accuracy! My orig. unit anounced arrival when I approached my driveway, and was also accurate for other destinations that are ON a particular street. The unit I have now wants me to go another 100'. Which is what happens …
  • PND4ME - thank you for your quick response. Had my original unit not been dead on, I wouldn't be that concerned. I know they can produce a unit that is accurate. I did pay $199, which is a far cry from 3-4k. However, had there been a note on the…
  • There are a few posts here on that problem, but none as severe as the footage that you seem to be off. I sent a 1470 to them for a similar problem - about 80' off on roads and over 100' off in elevation. They are "upgrading" me to a 1475 that shou…
  • I thought it was strange when you first posted that they were going to send you a unit without rcving one 1st. Good luck. My experience with TS and Magellan is becoming irritating. They rcvd my 1470 on 12/3 - all week the web site showed "processi…
  • I thought it was strange when you first posted that they were going to send you a unit without rcving one 1st. Good luck. My experience with TS and Magellan is becoming irritating. They rcvd my 1470 on 12/3 - all week the web site showed "processi…
  • I had the same prob. bougth a 1470 last may that was nearly flawless with orig. firmware. Updated to 2.05 and had the same prob. - locked, bricked, worthless. There is NO reset hole on the 1470, TS should know this by now! I've talked to TS many …
  • After a few sessions with their world wide TS network.....unit is going to be replaced/repaired.
  • steelgtr - tried 2D doesn't work for me. Mag TS told me to reinstall rel3, I did and it didn't help, will call them back tomorrow. However, further research shows that the elevation is also off about 100 ft (too high) from my previous 1470. I've al…
  • Question - is there a way to calibrate the 1470? I haven't called TS yet as the info here is better. The unit I just got is about 25 feet off on crossroads and destinations (I never get there). Other than that it has performed well since the rel3 …
  • Mine did the same thing. The 2.05 yours came with may not be the newest. Mine had 2.05 on it, but they have since released 2.05 release3. It should be on the website and it will correct the issues you mention above. Try it first...hate to give up a …
  • The unit does function as a GPS. However, it will not save anything - POIs, home, previous, or anything to the address book. Tech support was unable to correct the problem. I'm going to use it for the next week or so and then get another RA#. The…
  • Either got a really clean refurb unit back yesterday or a new unit (1470). It has 2.05 on it, we shall see!
  • Yup, shipping about $10 and they did say a week to 10 days for the turn around. Good luck!
  • Called tech support and it is as you foks say "bricked" Worked fine for 5 months then did the 2.05 update. I would suggest that possibly Magellan take down their update until they figure out what is occuring. Mine is now on the way to them!
  • Updated to 2.05 3 days ago with no problems. Unit has worked fine until today. Pluged unit in and it was stuck on the last road I was on (screen frozen an couldn't access any of the option buttons on the screen). Turned unit off - then back on and…
  • I bought the 1470 a few months ago and am generally pleased. I do have a question about updates. The latest firmware update is 1.10 rel 6, but no date I can find on the release. My unit says it is at 1.10, but magellan site let me download release…
  • Yes they were! - Thank you Tim.
    in POI - ?? Comment by blico July 2009
  • Thank both of you. I suspected that they were not solveable issues. The radar detector is quite a few years old and probably time for a new one. Thanks again!